Theresa May sågas för lyxiga skinnbyxor

Storbritannien förbereder sig för livet utanför EU. Men de senaste veckorna har en helt annan fråga legat i fokus: premiärminister Theresa Mays tokdyra skinnbyxor.

Bild:Matt Dunham/ TT

Det dröjde inte länge innan premiärministern fick uppleva sin första kritikerstorm med koppling till hennes klädsel. Efter ett knappt halvår på posten är nu hennes lyxbyxor ett hett samtalsämne.

”Jag tror inte att jag någonsin har spenderat så mycket på något, bortsett från min brudklänning”, säger den tidigare utbildningsministern Nicky Morgan till The Times of London.

Vad kvällspressen kallar för ”Trousergate” började för omkring två veckor sedan i och med en artikel i The Sunday Times Magazine, konstaterar New York Times.

I den för henne ovanligt personliga intervjun redogör Theresa May bland annat för sin uppväxt som enda barn till en präst och för sina sömnlösa nätter till följd av utfallet i den brittiska folkomröstningen.

Det visade sig dock att det var bilden på premiärministern som väckte läsarnas känslor, snarare än artikeln. På bilden sitter Theresa May i en soffa i hemmet på 10 Downing Street, iklädd gymnastikskor från Burberry och ett par skinnbyxor från designern Amanda Wakeley.

Byxorna kostar 995 pund, motsvarande nästan 11.600 kronor, varpå premiärministerns folklighet ifrågasätts.

”Arbetssökandes bidrag för ett år är 3.796 pund. Ett par av Theresa Mays byxor kostar 1.000 pund. Så glad att hon håller sig så nära vanligt folk”, skriver Pamela Fitzpatrick, rådgivare åt oppositionspartiet Labour, på Twitter.

Premiärministern har samtidigt försvarats av såväl män som kvinnor som anser att ämnet handlar om sexism och åldersdiskriminering, bland annat med hänvisning till företrädaren David Camerons dyra kostymer.

”Först var det ’skinn vid hennes ålder – på riktigt?’. Nu är det ’1.000 pund för skinnbyxor – hur vågar hon?”, skriver Lisa Armstrong, modechef på The Daily Telegraph.

De senaste veckornas rabalder tycks dock bekräfta tesen om att all publicitet är bra publicitet. Skinnbyxorna i fråga har nämligen sålt slut på Amanda Wakeleys hemsida.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?