Theresa May: En sjuk terrorattack

Ingen olycka — utan en sjuk terrorattack. Så beskriver premiärminister Theresa May blodbadet i London, där en man mejade ner ett stort antal människor med bil och därefter knivhögg en polis.

Attentatet krävde fyra liv utöver den misstänkte angriparens.

Bild:TT

"Platsen för den här attacken var ingen slump. Terroristerna väljer att slå till mot hjärtat av vår huvudstad, där människor av alla nationaliteter, religioner och kulturer samlas för att hedra värdet av rättigheter, demokrati och yttrandefrihet", säger May.

Efter att ha kört på ett stort antal människor på Westminister Bridge fortsatte föraren mot parlamentsbyggnaden och rammade en grind. Därefter övergav mannen fordonet och tog sig in på parlamentsområdet. Där knivhögg han en polis till döds, innan han själv sköts ihjäl av polis.

Sent på onsdagskvällen meddelade polisen vid en presskonferens att tre personer ur allmänheten och en polis dödades, utöver gärningsmannen. Dessutom skadades 40 personer, enligt nyhetsbyrån AFP.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?