1515

'The Big Short'-förvaltaren har svängt om Tesla

Michael Burry blankar inte längre aktierna i elbilstillverkaren Tesla, som rapporterades tidigare i år. Det säger stjärnförvaltaren till CNBC. 

Michael Burry menar att media hade fel vad gäller omfattningen av hans blankning i Tesla.
Michael Burry menar att media hade fel vad gäller omfattningen av hans blankning i Tesla.Foto:Montage
Christian Bale spelade rollen som Michael Burry i den Oscarsbelönade filmen The Big Short.
Christian Bale spelade rollen som Michael Burry i den Oscarsbelönade filmen The Big Short.Foto:Photo credit: Jaap Buitendijk

Kapitalförvaltaren Michael Burry är förlagan till huvudrollen i The Big Short, känd för att ha blankat bostadsobligationer för över 1 miljard dollar innan finanskrisen 2007 – något som gjort honom till mångmiljonär dubbelt om. 

Sedan finanskrisen har har fortsatt att arbeta med den egna hedgefonden Scion Asset Management, liksom att blanka nya optioner. 

I maj 2021 genomförde han således ännu en blankning motsvarande runt 4,4 miljarder kronor i elbilstillverkaren Tesla TSLA +5,09% Dagens utveckling . Kändisförvaltaren har flera gånger kallat värderingen i Elon Musks bolag för orimlig. I december 2020 offentliggjorde han att Tesla är en av Scion Asset Managements främsta blankningar. 

Men nu har Michael Burry kommit på andra tankar. 

I ett mejl berättar kapitalförvaltaren för CNBC att han för närvarande inte blankar aktier i Tesla, och tonar ned omfattningen av handeln i elbilstillverkaren. 

”Media drev upp värdet av det här. Jag blankade aldrig tio eller hundratals miljoner genom optioner, som det rapporterades. Positionen var extremt asymmetrisk, och media var fel vad gäller omfattningen”, säger Michael Burry till nyhetskanalen. 

När börsen stängdes i fredags var Teslas aktie upp med drygt 3 procent under dagen. I år har den stigit med 19,47 procent. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?