ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Thai ställer in Phuketflygen från Arlanda – hänvisar till svag krona

  • Foto: Sakchai Lalit

Thai Airways ställer in sina direktflyg mellan Stockholm och Phuket under närmaste säsongen. Anledningen är lägre efterfrågan och en svag krona, uppger flygbolaget.

Thai Airways skriver att efterfrågan på flyglinjerna inte har varit densamma som tidigare år, delvis på grund av högre intresse av andra destinationer inrikes i Thailand. Bolaget hänvisar även till att resenärer har fler möjligheter på marknaden att välja mellan när det gäller avgångar, flygrutter och destinationer.

Ett annat, mer ovanligt, skäl som tas upp är att den svenska kronan är ”väldigt låg”.

”Att Thais omkostnader hanteras i amerikanska dollar har gjort att Thai Airways International Public Company Limited har beslutat att ställa in direktflyget till Phuket för denna säsong”, skriver flygbolaget i ett pressmeddelande.

De aktuella flyglinjerna som ställs in mellan 5 december och 28 mars är TG963 som går mellan Stockholm – Phuket och TG962 som flyger från Phuket, via Bangkok, till Stockholm.

”Thai beklagar detta och ber om ursäkt till alla passagerare som påverkas av detta”, heter det.

Bolaget uppmanar resenärer som har bokat biljetter att kontakta flygbolaget, alternativt den resebyrå de bokat biljetten hos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer