Annons

Teslas nya premiumbil förvandlad till eldklot under färd

Tesla Model S Plaid, den nysläppta premiumversionen, uppmärksammas på fredagen efter att ett exemplar på tisdagen fattat eld under färd blott tre dagar efter att ägarens köp i Pennsylvania i USA.

Foto:Wade Vandervort

Bilmodellen släpptes i juni och ägaren har via sin advokat framfört flera brister i den nyinköpta bilen som utsatt föraren för risk. Bland annat gick det inte att ta sig ut när bilen förvandlades till ett eldklot.

”Han fick använda kraft för att trycka upp dörren”, sade advokaten Mark Geragos vid advokatbyrån Geragos & Geragos till Reuters på fredagen.

Ägaren ber också via sitt ombud att modellen stoppas.

”Det här är en splitter ny modell. Nu utreder vi, men innan vi kommit till botten med det här så bör inga Tesla Model S Plaid finnas på vägarna”, sade han.

Teslas vd Elon Musk lyfte fram modellen som ”snabbare än Porsche och säkrare än Volvo” vid ett lanseringsevenemang i juni. Bilmodellen har likt nya Model X en ny batterisammansättning jämfört med tidigare bilar.

”Det var en hel del utveckling som krävdes för att försäkra att batteriet till de nya S och X ska vara säkert. Vi hade fler utmaningar än vi räknat med i utvecklingen”, sade han.

Batteribränder har lyfts fram som en av de största farorna med bilar med eldrift jämfört med förbränningsmotordrift.

Innehåll från Kjellssons Logistik och Transport, KLTAnnons

Så kan livsmedelsaktörer växa – med rätt lager och logistik

Carl-Henric Nelsson, Pelle Kjellsson och Daniel Kjellsson på S. Kjellssons Logistik och Transport, KLT.
Carl-Henric Nelsson, Pelle Kjellsson och Daniel Kjellsson på S. Kjellssons Logistik och Transport, KLT.

S. Kjellssons Logistik och Transport – KLT – erbjuder en helhetslösning inom lagerhållning av livsmedel och hjälper sina kunder att utveckla sin egen verksamhet.

– VI jobbar väldigt nära våra kunder, säger Daniel Kjellsson, logistik- och ekonomiansvarig på KLT.

KLT erbjuder torr-, kyl- och fryslager på totalt 36 000 kvadratmeter i Kristianstad. Bland kunderna finns några av landets största livsmedelsproducenter men också små aktörer som enskilda lantbrukare.

Genom att erbjuda lagerhållning med olika zoner gällande temperatur så säkerställs råvarornas kvalitet och livsmedelssäkerhet. KLT:s breda utbud av lagerhållning gör att kunderna har samlastningseffekter vilket minskar behov av transporter från olika avgångsdestinationer.

KLT har en chockfrysanläggning där sex stora vindtunnlar med kyleffekten minus 60 grader snabbt fryser livsmedel innan de flyttas till fryslagret.

– Med denna teknik kan kvaliteten på produkterna förbättras. Smak och konsistens bibehålls, förklarar Pelle Kjellsson, ansvarig för drift på KLT.

KLT deltar i forskningsprojekt för bättre mat

KLT har med bidrag från KK-stiftelsen inlett ett forskningssamarbete med högskolan i Kristianstad och livsmedelsaktörer som Scan och HPP Nordic. Titeln är ”Optimering av metoder för att frysa och tina att – kvalitet och kostnader i fokus”.

Genom mer kunskap och förfinad teknik ska man ytterligare höja kvaliteten på kött hos slutkonsumenten, vilket också gynnar producenten.

– Vi räds inte för att satsa för och även åt våra kunder, där vi förkovrar och utvecklar oss såväl enskilt som tillsammans med dem, säger Carl-Henric Nelsson, utvecklingsansvarig på KLT.

Om S. Kjellssons Logistik och Transport, KLT 

Vår affärsidé är enkel: Vi samarbetar med dig som kund gällande logistik, produktion, lokaler och fastigheter. Bäst av allt är när samverkan sträcker sig utöver det traditionella – där vi är aktiva tillsammans med er i verksamheten och en part i utvecklingen av ert företaget och tillika ni en partner i vårt framåtskridande.

Läs mer på: kltlogistik.se

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Kjellssons Logistik och Transport, KLT och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera