Annons

Teslas bygger världens största soltak

Teslas Gigafactory i Nevada kommer att vara utrustad med världens största soltak, enligt en presentation från elbilstillverkaren. Det rapporterar Electrek.

I den framgår det att storleken på soltaket kommer att vara sju gånger större än det största soltakssystem som finns idag, nämligen hos vitvarutillverkaren Whirlpools regionala distributionscenter i Perris, Kalifornien.

Den är utrustad med tio megawatt av kapacitet, vilket går att jämföra med Teslas planerade 70 megawatt för sin Gigafactory.

Teslas Gigafactory kommer att tillverka litiumjonbatterier åt företagets elbilar. Fabriken började att byggas i juni 2014 och vid 2020 kommer den att nå full kapacitet och tillverka fler litiumjonbatterier per år än som tillverkades globalt 2013, enligt Teslas hemsida.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?