ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Energi

Tesla-utmanare bygger gigantisk batterifabrik

Romeo Power med säte i Los Angeles har tagit in 30 miljoner dollar, motsvarande 242 miljoner kronor, genom en såddrunda. Med pengarna vill bolaget färdigställa sin fabrik som ska tillverka litiumjonbatterier som används i eldrivna bilar, skriver LA Biz. 

I en intervju med tidningen uppgav startupen att dess batterier är överlägsna de som finns idag på marknaden. Tekniken bakom dessa innefattar modulära batteripaket som består av cylindriska litiumjonceller vilket har gjort det möjligt att ha den högsta energitätheten på batterimarknaden med 25 procent.

Det uppges öka bilens räckvidd dramatiskt för körning på en laddning, samtidigt som tiden att ladda själva batterierna är lägre med 15-30 procent.

Romeo Power förbereder sin fullt automatiserade fabrik på 10.500 kvadratmeter i Vernon, en stadsdel som ligger strax söder om centrala Los Angeles.

Romeo Power är grundat av tidigare ingenjörer från Tesla, SpaceX, Apple och Samsung. Bolaget har 65 miljoner dollar i order som ska verkställas under 2018.

Vid sidan av Romeo Power är också elbilsjätten Tesla igång med egen batteriproduktion vid sin jättelika Gigafactory i Nevada.

Tyck till