Annons

Tesla tappar batteridirektör

Teslas ingenjörschef för batterier, Jon Wagner, har lämnat företaget någon gång under de senaste veckorna, rapporterar Jalopnik.

Bakgrunden till hans avhopp är okänd samtidigt som hans profilsida på jobbnätverket Linkedin visar att han fortfarande jobbar med Tesla. På Linkedin framgår det även att Jon Wagner sedan förra månaden har dragit igång en egen startup inom batterier och drivlinor i Redwood, Kalifornien.

Källor till sajten uppgav att Jon Wagner formellt lämnade Tesla förra månaden. Tesla har avböjt att kommentera.

Jon Wagner anslöt till Tesla 2013 och hann under sin tid med att även vara tillförordnad chef för batteritillverkningen så väl som delaktig i teknikutvecklingen av Model S, X och 3.

Tesla jobbar för närvarande med att lösa tillverkningsproblemen vid sin Gigafactory som sett produktionen av Model 3 sedan bli försenad med tre månader.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?