1515

Tesla stängde på rekordnivå

Teslas aktie var uppe på rekordnivåer på måndagskvällen. Elon Musks elbilstillverkare är nu upp med nästan 80 procent sedan årsskiftet.

Elon Musk.
Elon Musk.Bild:TT

Elon Musks Tesla fortsätter att gå som en raket på börsen. På måndagskvällen stängde aktien på 385 dollar, vilket är dess högsta stängningskurs någonsin. Den tidigare rekordnivån noterades den 23 juni då aktien stängde på 383,45 dollar. Under måndagens handel var aktien uppe på så högt som 389,57 dollar. Hittills i år har Teslas aktie klättrat med nästan 80 procent.

Kursökningen kommer i samband med en spänd förväntan på Teslas nya produkter. Nyligen avslöjade också Elon Musk att Tesla ska tillverka en ellastbil som ska presenteras den 26 oktober. På Twitter hintade Elon Musk också om att bolaget ska tillverka en pickup, en ”minivariant” av ellastbilen.

För svenska småsparare är kursrekordet goda nyheter. Hos Avanza äger drygt 6.900 personer Teslas aktie.

Samtidigt får bolaget kämpa med att hänga med efterfrågan. Den som beställer den nya bilen Model 3 kan få vänta så länge som till slutet av 2018 för att få bilen, uppgav vd:n Elon Musk i somras.

Teslas börsvärde uppgår nu till drygt 60 miljarder dollar, eller drygt 470 miljarder kronor. På Stockholmsbörsen är det endast läkemedelsgiganten Astra Zeneca som har ett högre börsvärde. Tesla har också börsvärde än Ford och GM, som är värda drygt 43 respektive 51 miljarder dollar. De biljättarna har dock fortfarande en betydligt större försäljning än Tesla.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?