1515
Annons

Tesla levererade 254.695 bilar andra kvartalet

Elbilstillverkaren Tesla rapporterar en försäljning av 254.695 bilar och en produktion på 258.580 bilar för det andra kvartalet 2022. 

Det är strax under analytikernas förväntningar, skriver nyhetssajten CNBC.

Foto:Patrick Pleul

Resultatet för andra kvartalet ska ses ”trots svårigheter för leveranser och fabriksnedstängningar utom vår kontroll”, skriver Tesla i sitt pressmeddelande. 

Covidrestriktioner som ledde till att verksamhet i Shanghai fick pausas, Rysslands invasion av Ukraina och komponentbrist är faktorer som påverkat Teslas försäljning under för andra kvartalet, skriver nyhetssajten CNBC. 

Analytikernas förväntningar var en försäljning på 256.520 bilar för andra kvartalet, vilket Tesla inte riktigt nådde upp till. 

Förra årets andra kvartal levererade Tesla för första gången mer än 200.000 bilar på en tremånadersperiod, då rapporterades 201.250 bilar. 

Tesla kommer att rapportera sitt slutliga resultat för andra kvartalet 2022 efter börsstängning den 20 juli, uppger de i sitt pressmeddelande. 

Gullberg & Jansson levererar ”bästa försäljningsresultatet någonsin”

Miljöteknikbolaget Gullberg & Jansson redovisar en omsättning på 149 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022 (124).

Omsättningstillväxten i förhållande till samma kvartal föregående år var 20 procent varav 7 procent var organisk.

”Vår tillväxtstrategi löper på som planerat och vi levererar vårt bästa försäljningsresultat någonsin trots en mycket tuff omvärld. Våra olika vinstmarginaler har sjunkit något men ligger över våra finansiella mål. En del av orsakerna kring lägre vinstmarginaler är genomförda planerade investeringar i nya produkter och nytt upplägg kring installation och service”, skriver vd Peter Bäck i rapporten.

Rörelseresultatet, mätt som ebitda, uppgick till 31,4 miljoner kronor (33,1). 

Nettoresultatet sjönk till 18,9 miljoner kronor (24,0). I rapporten skriver bolaget att avskrivningar av goodwill påverkat resultatet efter skatt med totalt -4,7 miljoner kronor andra kvartalet (-1,9).

”Slutligen, vi har ingen handel med Ryssland och Ukraina, men den pågående konflikten påverkar delvis vår verksamhet. Vi ser ökade priser på råmaterial och drivmedel. Och detta tillsammans med ett osäkert konjunkturläge med hög inflation, valuta och ränteförändringar kan komma att påverka vår verksamhet på både kort och lång sikt. Detta gör det än mer viktigt att vi fortsätter vårt arbete med god kostnadskontroll, utveckling av vår affär och hela tiden arbeta med att hela tiden långsiktigt ha lönsamhet i fokus”, skriver Peter Bäck.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera