Tesla-ägare stämmer bolaget för olyckor

Under gårdagen lämnade Tesla-ägare in en stämningsansökan i U.S. District Court i Kalifornien. Bilägarna menar att Teslas stadsjeep Model X plötsligt accelererar när den ska parkera, vilket har orsakat olyckor, rapporter Reuters.

Ji Chang Son, en Model X-ägare som lämnat in stämningsansökan mot biltillverkaren, var med om en olycka när han skulle parkera i sitt garage.

"Fordonet började accelerera spontant med full effekt, ryckte fram och kraschade genom innerväggen i garaget och förstörde bland annat flera stödbalkar av trä i väggen och avloppsrör av stål", står det i stämningsansökan.

Ytterligare sju fall av plötsliga accelerationer har registrerats hos den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA. De drabbade har ansökt om en grupptalan mot Tesla.

Stämningen gäller produktansvaret samt försummelse av och brott mot garantin.

Skadeståndskravet är okänt.

Tesla har ännu inte kommenterat uppgifterna.

Model X lanserades i slutet på 2015 och marknadsförs av Tesla som den säkraste stadsjeepen någonsin.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?