Annons

Terrormisstanke vid taxiexplosion i Liverpool – tre gripna

En taxibil har exploderat utanför ett sjukhus i Liverpool. En man har dödats och en har fått allvarliga skador.

Tre män har gripits under preliminära terrormisstankar.

Foto:Peter Byrne

Explosionen inträffade vid klockan elva på förmiddagen lokal tid, utanför ett kvinnosjukhus.

”Så här långt förstår vi det som att den inblandade bilen var en taxi som körde fram till sjukhuset strax före explosionen”, sade Merseyside-polisens chef Serena Kennedy vid en pressträff under eftermiddagen, enligt bland andra tidningen Liverpool Echo.

Under söndagskvällen, efter rapporter om polistillslag vid bostäder på olika håll i Liverpool, meddelades ett tre män gripits i enlighet med den brittiska terrorlagstiftningen.

De tre männen är alla mellan 20 och 30 år gamla. Det har inte sagts något närmare om vad de misstänks ha gjort.

Utredningen började i ett tidigt skede ledas av en anti-terrorenhet inom polisen, även om det då inte betraktades som ett terrorrelaterat brott.

Personen som skadades i smällen fick allvarliga, men inte livshotande, skador.

Det kan dröja innan polisen kan slå fast exakt vad som har hänt, sade Serena Kennedy. Allmänheten har uppmanats att behålla lugnet, om än vara på sin vakt.

”Vi håller öppet när det gäller orsaken till explosionen, men givet hur den inträffade så kommer anti-terrorpolisen leda utredningen med stöd från Merseyside-polisen”, sade polischefen.

Polisen håller området utanför sjukhuset avspärrat. Under söndagen har en bombgrupp varit på plats, men det är oklart om den har behövt bistå brottsutredarna.

Sjukhuset ligger strax sydost om Liverpools stadskärna. Det tar i huvudsak emot kvinnliga patienter, men tar med anledning av explosionen inte emot några alls för tillfället.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera