1515
Annons

Terrorbrott-tillslaget: Tunnor bars ut vid tillslag i Strömsund

Polisen bar i väg över tio tunnor från den fastighet i Strömsund som polisen slog till mot i samband med att tre personer i går anhölls misstänkta för förberedelse till terroristbrott. Personerna är fortfarande anhållna.

Grannar till fastigheten berättar om tillslaget för Östersundsposten. De beskriver hur en civilpolisbil kom till platsen vid tiotiden på morgonen och hur två uniformerade poliser tillsammans bar i väg tio till femton stora tunnor.

Enligt Åklagarmyndigheten är statusen för de anhållna densamma som i går.

TT: Så de är fortsatt anhållna?

"Ja, så tolkar jag det. Det som jag fått veta är att statusen är densamma", säger Ann Öberg vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

De tre personerna som anhölls misstänks för brott begångna i Akalla i norra Stockholm. Enligt uppgifter till TT är alla tre uzbeker. Minst en av dem har haft kontakt med Rakhmat Akilov, mannen som står åtalad för terrordådet i Stockholm för ett år sedan.

Advokat Erik Westerberg är försvarare till en av de anhållna. Han har träffat sin klient, men kan inte ge några detaljer utan hänvisar till yppandeförbud.

TT: Hur ställer sig din klient till anklagelserna?

"Eftersom det är yppandeförbud kan jag inte svara på det".


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?