ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Terranet minskade förlusten under första kvartalet

First north-bolaget Terranet minskade förlusten under årets första kvartal. Styrelsen utlovar nu besked om bolagets långsiktiga finansiering de närmaste månaderna.

Mjukvaruteknikbolaget Terranet, vars aktie handlas på First North, redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2019 på -8,5 miljoner kronor (-11,4). 

De totala intäkterna var 0,2 miljoner kronor (1,7) och bestod av ersättning för utvecklingsarbete.

Terranets likvida medel på 7,3 miljoner kronor vid slutet av mars bedöms räcka till slutet av det tredje kvartalet 2019, uppges det i rapporten.

"Vi har under våren löst vår kortsiktiga finansiering genom den tidigare avslutade företrädesemissionen av konvertibler och ett tecknat brygglån. Styrelsen ägnar nu stor kraft åt bolagets långsiktiga finansiering och vi kommer att återkomma med mer information om detta de närmaste månaderna", skriver Terranet.

"Några månader in i 2019 ser vi på Terranet flera positiva signaler som visar att det finns ett stort intresse för vår teknik för aktiv fordonssäkerhet och radiobaserade sensorer för positionering och navigering av självkörande bilar, hel och delvis automatiserade fordon", skriver vd Pär-Olof Johannesson vidare i delårsrapporten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer