Annons

Terminerna pekar uppåt på Wall Street – Tesla avancerar

Terminerna för de amerikanska börserna pekar mot en öppning strax ovanför nollan.

USA-börserna kommer att stänga klockan 19 under julaftonskvällen svensk tid.

Flygplansjätten Boeing meddelade under måndagen att bolaget bett leverantörer att pausa leveranserna av delar till den krisdrabbade modellen 737 Max. Beskedet kom timmar efter att Boeing meddelat att man sparkar vd:n Dennis Muilenburg. Aktien stiger 0,5 procent i förhandeln efter att under måndagen klättrat 2,9 procent.

Tesla sprängde under måndagen 420-dollarsgränsen, den nivå som Elon Musk för ett drygt år sedan hävdade att han övervägde att köpa ut Tesla för. Elon Musk och Tesla bötfälldes senare för tweeten och tvingades betala motsvarande 20 miljoner dollar var. Under tisdagens förhandel stiger Tesla-aktien 0,8 procent till nivån 422,5 dollar. 

RBC Capital har höjt helårsprognosen för chiptillverkaren Advanced Micro Devices. Riktkursen höjs från 50 dollar till 53 dollar. Aktien avancerar 1 procent i förhandeln till 45,9 dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?