1515
Annons

Terminerna pekar mot öppning svagt uppåt

Stockholmsbörsen väntas inleda veckans första handelsdag i en oregelbunden tendens. Rapportflödet på måndagen är hyfsat lättöverskådligt, men senare i veckan tar det fart igen med en strid ström av delårssiffor.

Fredagens aktiehandel i New York bjöd på rejäla uppgångar där med såväl Dow som S&P 500 klart över procenten upp. Nasdaq avancerade 1,7 procent. Utvecklingen i den efterföljande Asienhandeln var mer blandad med en stark index-utveckling för Fastlandskina medan Tokyo noterades kring oförändrat.

Oljan har letats sig högre och Brenten noteras till 75:70 dollar per fat nu på morgonen. Basmetallmarknaden i London är stängd på grund av helgdag.

Vid 8.25-tiden noterades börsterminerna i Frankfurt och Paris mellan 0,1 och 0,2 procent upp. IG:s förhandel indikerar att Stockholmsbörsen ska öppna 0,2 procent högre.

Rapporter:

* Industri- och handelskoncernen Duroc redovisar ett rörelseresultat på 14,6 miljoner kronor (37,8). Anledningen till det försämrade resultatet är framförallt en lägre volym inom Fiber samt ökade råvarupriser som inte kunnat kompenseras med prisjustering till kunderna fullt ut.

Nettoomsättningen uppgick till 653 miljoner kronor (585).

* Solenergiproducenten Etrion redovisar ett resultat efter skatt på -3,9 miljoner dollar för det första kvartalet 2018 (-7,6). Intäkterna uppgick till 2,9 miljoner dollar (5,2).

Senare under dagen väntas delårssiffror från bland annat Itab (kl 12.00) och Peab (kl 13.00).

Övrigt:

* Heliospectra och ABB inleder ett tekniksamarbete där de bägge bolagen ska utforska "innovativa och hållbara lösningar" för att utveckla kommersiell livsmedelsproduktion i Mellanöstern och Afrika.

Rekommendationer:

* Pareto Securities höjer sin rekommendation för Getinge till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 110 kronor.  Aktien stängde på 84:50 kronor i fredags.

* Kursstegringen i Autoliv inför uppdelningen av bolaget har gjort aktien dyr och nu är det dags att sälja, skriver Dagens Industri.

* DNB Markets höjer sin rekommendation för Oriflame till behåll från sälj. Riktkursen är fortsatt 347 kronor.

* Börsveckan rekommenderar köp av Diadrom, Haldex och Loomis.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?