Annons

Terminerna indikerar öppning kring nollstrecket i New York

Terminerna för USA-börserna pekar mot en inledning för veckans handel runt nollstrecket. Kulmen på den amerikanska rapportperioden har passerats men veckan innehåller ändå en hel del rapportbesked.

 

Vid 15-tiden, alltså omkring en halvtimme före öppningen, var terminerna för Dow Jones industriindex och Nasdaq 100 upp 0,1 procent. Terminen för det bredare S&P 500-terminerna var oförändrad från fredagens stängning.

I fredags bjöd de amerikanska aktiebörserna på nya rekordstängningar. Dow Jones industriindex ökade 0,1 procent, det bredare S&P 500 steg 0,3 procent och Nasdaqs kompositindex var upp 0,7 procent. USA-data på fredagen visade bättre industriorder och tjänste-PMI än väntat, medan jobbrapporten (som påverkats av orkanerna) i viss mån var en besvikelse, särskilt vad gällde lönerna.

Måndagens makroagenda gapar tämligen tom. President Donald Trump är på resa i Asien och marknadsaktörerna håller extra vaksamma ögon på om det kommer några kommentarer kring Nordkorea.

I Asien inleddes veckan med blygsamma rörelser på flertalet börser. Oljepriserna, som steg kraftigt i fredags kväll, svensk tid, har fortsatt upp på måndagen. För basmetallerna är prisrörelserna blandade.

I halvledarsektorn har Broadcom bekräftat att bolaget lägger ett bud på Qualcomm. Budpriset ligger på 70 dollar per aktie och transaktionen värderar Qualcomm till 130 miljarder dollar. Qualcomm steg 4 procent i den amerikanska förhandeln och Broadcomm ökade nära 2 procent.

I samma sektor fick Marvell Technology Group en skjuts upp i förhandeln efter uppgifter sent i fredags om sammanslagning av verksamheter med Cavium. Marvell-aktien avancerade drygt 5,5 procent.

Mobiloperatörerna T-Mobile och Sprint har gett upp försöken att enas om villkoren för ett samgående i USA. Det blev för svårt att hitta villkor som båda sidor kunde acceptera, uppgav de båda företagen i ett gemensamt uttalande på lördagen. Båda aktierna föll i förhandeln, Sprint med 11 procent och T-Mobile med drygt 5,5 procent.

Ärkerivalerna Intel och AMD ska inleda ett samarbete inom pc-chiptillverkning för att konkurrera mot chiptillverkaren Nvidia, skriver Wall Street Journal med hänvisning till en källa som säger att samarbetet kan komma att delges inom kort. Intel var lätt upp, men handlas också utan rätt till utdelning från måndagen. Nvidia backade dryga procenten.

Finansmannen Warren Buffets investmentbolag Berkshire Hathaway gick ned en knapp procent efter ett svagare resultat än väntat i fredagskvällens delårsrapport.

Efter helgens masskjutning i Texas kan fokus åter hamna på vapenaktier. I förhandeln steg American Outdoor Brands, AOBC, som förut hette Smith & Wesson, med över 2 procent. Även Sturm Ruger var upp, men i tunn förhandel.

Fed-chefen i New York, William Dudley, kommer att avgå i mitten av 2018, uppger New York Fed på måndagen enligt Bloomberg News. CNBC hade tidigare rapporterat om detta.Noteringar klockan 15.00

(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,09%
Terminen för S&P 500 -0,01%
Terminen för Nasdaq 100 +0,04%

2-åriga USA-räntan -0,0019 till 1,6165%

10-åriga USA-räntan +0,0144 till 2,3181%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?