Annons

Tequilatillverkare till börsen

Mexikanska tequilatillverkaren Jose Cuervo har satt teckningskursen för sina aktier till 34 peso per aktie, vilket ska ha varit i toppen av tidigare intervallet. Erbjudandet övertecknades åtta gånger, enligt Reuters källor.

Jose Cuervos erbjudande avsåg 476,6 miljoner aktier och innebär att bolaget ska ha tagit in minst 16,2 miljarder pesos eller 791 miljoner dollar.

Jose Cuervo som är världens äldsta och största tillverkare av tequila har avböjt att kommentera. Bolaget planerar sin listning i Mexiko och noteringen är den första i landet efter Donald Trumps seger.

Jose Cuervo eller Becle som företaget officiellt heter är starkt beroende av den nordamerikanska marknaden. 67 procent av bolagets försäljning kom från USA och Kanada under 2015. I USA är man störst med 27,4 procent av marknaden.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?