Annons

Teqnion förvärvar turbinservicebolag för upp till 42 miljoner

Industrikoncernen Teqnion har idag förvärvat samtliga aktier i Wima Propulsion, för en kassajusterad köpeskilling om upp till 42 miljoner kronor, framgår av ett pressmeddelande. Förvärvet väntas ha en ”något positiv effekt” på koncernens helårsresultat.

Wima Propulsion är ett serviceföretag med inriktning på marina och industriella gasturbininstallationer, verksamt inom reparationer och underhåll av gasturbiner i egna lokaler samt även visst service- och underhållsarbete i fält.

Bolaget kan också utföra tekniska analyser för underhåll, ombyggnad och service av hela eller delar av turbinsystem.

Verksamhetsåret 2019 redovisade Wima en omsättning om cirka 50 miljoner kronor med ett rörelseresultat om cirka 12 miljoner kronor. Vid tillträde betalas en initial köpeskilling om 28 miljoner kronor på skuldfri basis men med en kvarvarande driftskassa om cirka 3 miljoner kronor. 

Efter 12 respektive 24 månader efter tillträde kan tilläggsköpeskillingar på max 11 miljoner kronor respektive 6 miljoner kronor utgå baserad på uppnådda resultatmål. 

Finansiering sker genom cirka 50 procent av egen kassa och cirka 50 procent banklån. Förvärvet kommer att ingå i Teqnions affärsområde Niche.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?