Annons

Tennisstjärnans aktietips: ”Bra direktavkastning”

Han lyckades bli världsfyra i tennis. Men körtelfeber satte stopp på karriären. I dag driver Robin Söderling sitt egna bolag som tillverkar tennisbollar, men han har också ett stort aktieintresse. 

”Jag kollar efter låga p/e-tal och bra direktavkastning”, säger han till Aktiespararna. 

Robin Söderling.
Robin Söderling.Foto:Jessica Gow/TT

Den före detta tennisstjärnan Robin Söderling nådde toppen av sin karriär 2010 och hade då lyckats slå båda världsettorna Rafael Nadal och Roger Federer.

Men 2011, vid 27 års ålder, drabbades Robin Söderling av körtelfeber som satte stopp för fortsatta framångar trots några försök till comeback. 

I dag driver Robin Söderling sitt bolag RS Tennis med fokus att tillverka de tennisbollar tennisstjärnan själv alltid efterlyst.

”Det fanns ingen boll som jag kände var riktigt bra. Då slog det mig att nu när jag har tid ska jag ta fram en riktigt bra boll”, säger han till Aktiespararna. 

Bolaget har växt stadigt sedan start och omsatte drygt 10 Mkr i fjol. Vinsten efter finansiella kostnader hamnade på 2,3 Mkr.

Efter karriärens slut fick Robin Söderling också tid att börja inressera sig mer för aktieinvesteringar. Långsiktighet och tålamod tror han är receptet för ett framgångsrikt aktiesparande och ger exempel på hur han tänker inför ett köp. 

”Jag kollar efter låga p/e-tal och bra direktavkastning. Det är också viktigt för mig att själv tycka om produkten som bolaget säljer.”

Hans bästa affär är en investering i mobiltillbehörstillverkaren Ideal of Sweden, ett onoterat bolag som växt så det knakar och som i år satsar på en miljardomsättning.

”Jag investerar i en del onoterade bolag som jag tror på. Det är ganska roligt då man själv får lite insyn i bolagen”, säger Robin Söderling till Aktiespararna. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?