Annons

Telias tv-kanal agerar – petar profil efter twitterinlägg

TV4 bryter samarbetet med Alexander Bard efter att han kritiserat rörelsen Black lives matter på Twitter. Bard kommer inte längre att fortsätta som jurymedlem i ”Talang”.

Alexander Bard (till vänster) får lämna sitt uppdrag som jurymedlem i TV4:s ”Talang”.
Alexander Bard (till vänster) får lämna sitt uppdrag som jurymedlem i TV4:s ”Talang”.Foto:JONAS EKSTRÖMER / TT

TV4, som ägs av Telia Company, meddelade under lördagen att Alexander Bard får lämna sitt uppdrag som jurymedlem i programmet ”Talang” till följd av ett uppmärksammat inlägg på Twitter. På Twitter kritiserade Bard rörelsen Black Lives Matter och skrev bland annat att svarta människor ska ”ta tag i sina liv och sluta leva på bidrag”. Reaktionerna på TV4:s besked — och på Bards ursprungsinlägg — fortsätter dock att strömma in på sociala medier. Och det är ett högt tonläge.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?