Telia stuvar om i ledningen

Telia ändrar sin organisationsstruktur per den 1 januari 2017 och den största förändringen är att Finland och Norge blir en del av koncernledningen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Abraham Foss, nuvarande vd för Telia Norge, kommer tillsammans med Stein-Erik Vellan, ny vd för Sonera i Finland, att kliva in i koncernledningen.

Bolagets verksamheter i Litauen, Estland och Danmark kommer tillsammans att ledas av Henriette Wendt som för närvarande har titeln Head of Corporate Development. Hon kommer i sin nya roll att förbli medlem av koncernledningen.

Vidare kommer alla länder att redovisas som separata enheter till marknader och tidigare regional ledning ersätts av personer i länderna samt från koncernfunktioner.

Telias innehav i Turkcell och Megafon kommer att hamna inom en ny enhet - Corporate Holdings. Denna nya enhet kommer att ledas av Robert Andersson som för närvarande är Europachef. Även Telias intressen i Lettland - LMT och Lattelekom - samt Telia Carrier kommer att bli en del av Corporate Holdings.

Telia tar bort och delar upp Corporate Development. Corporate Affairs (tidigare Legal Affairs) kommer att ta över ansvaret för fusioner och förvärv. People and Engagement kommer att ta över ansvaret för hållbarhet. CEO Office kommer att ta över ansvaret för koncernstrategi, riskhatering och internrevision. Ingrid Stenmark, chef för CEO Office, blir ny medlem av koncernledningen.

Emil Nilsson fortsätter som chef för Region Eurasien.

"Då vi fortsätter att lägga större fokus på våra verksamheter i Norden och Baltikum kommer den nya strukturen att öka transparensen samtidigt som den ökar effektiviteten på alla våra marknader. I den nya strukturen kommer även hållbarhet att fortsätta vara högprioriterat för Telia Company", säger Johan Dennelind, koncern-vd, i en kommentar.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?