1515

Telia övervägar att sälja Fintur-andelar

Telia uppges överväga en uppdelning av de verksamheter i Eurasien som finns inom ägarbolaget Fintur och sälja de olika delarna separat.

Det erfar branschsajten TMT Finance. Enligt TMT Finance källor är Telia öppet för att sälja verksamheterna till fler än en köpare. Syftet är att attrahera ett större intresse för enheterna då avyttringen nu går in i en fas med bindande bud, där buden förfaller i slutet av oktober, skriver TMT.

Den ryska operatören MTS är fortfarande kvar i budprocessen vid sidan av flera lokala aktörer och en kinesisk intressent, enligt källorna.

Tidigare uppgifter gjorde gällande att Telia, som äger knappt 59 procent i Fintur, under hösten 2016 avvisade ett bud från Turkcell, som är Finturs andre delägare med en andel om drygt 41 procent. Sedan har bolagen haft ambitionen att försöka sälja Fintur tillsammans under 2017.

I början av augusti rapporterade Bloomberg News att turkiska Egeli lämnat ett icke bindande bud på aktierna i den moldaviska operatören Moldcell och i georgiska Geocell, som båda ägs av Fintur Holding.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?