ANNONS:
Till Di.se

Telia köper tv-rättigheterna till finska hockeyligan

  • Foto: Jessica Gow/TT

Telekombolaget Telia Company har köpt tv-rättigheterna till den finska hockeyligan från och säsongen 2018-2019. Det här är första gången som ett telekombolag köper tv-rättigheter i Norden.

Telia Finland skickade på torsdagen ut ett kort meddelande om att bolaget blir den finska hockeyligans nya mediapartner från och med 2018.

”Nu kan vi med glädje berätta att Telia blir Liigans nya mediapartner och hem, med början säsongen 2018-2019”, skriver Telia Finland i ett kort meddelande på sin sajt.

Bolaget vill på torsdagen inte ge någon ytterligare information om affären.

”Jag kan inte kommentera det här mer. Telia Finland kommer hålla en presskonferens imorgon klockan nio svensk tid. Innan dess ger vi inga kommentarer”, säger Ralf Bagner, presstalesperson på Telia Company.

Enligt Jonas Persson, vd för Commercial Sports Media som varit exklusiva rådgivare åt Liiga, har det varit ett stort intresse för rättigheterna.

”Jag kan bekräfta att Telia är den nya mediapartnern från säsongen 2018/2019. Det har varit en trend i Europa de senaste åren att telekombolag köper stora rättigheter men det här är första gången det händer i Norden”, säger Jonas Persson.

Finska Nelonen Media har sedan 2013 haft ensamrätt på Liiga-sändningarna, men meddelade i slutet av april att de inte kommer utnyttja sin option att förlänga kontraktet då de anser att det inte hade varit affärsmässigt lönsamt. Enligt nyhetssajten Sportcal är Nelonens nuvarande femårsavtal värt upp till 17 miljoner euro, motsvarande 165 miljoner kronor, om året.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies