Annons

Telia kan få rekryteringsproblem

Telias affärer i Uzbekistan och det efterföljande åtalet för grovt mutbrott i samband med företagets etablering i landet kan göra att bolaget blir mindre attraktivt som arbetsgivare.
Följden kan bli att Telia får svårare att rekrytera välutbildad arbetskraft.

"När vi tittar på vad som är viktigt för studenter så är det tydligt att CSR-frågor (företagens samhällsansvar) är en hygienfaktor för studenter. Om ett företag saknar ett sådant fungerade arbete och om man inte tar ett samhällsansvar så är inte arbetsgivaren intressant för dagens studenter", säger Petter Granqvist, nordisk marknadschef på Universum.

Universum presenterar varje år en undersökning — Företagsbarometern — där cirka 20 000 studenter svarar på vilka företag som är populära arbetsgivare och vilka faktorer som är viktiga i valet av arbetsplats.

"I ljuset av att CSR-frågor är viktiga för studenter, så kan de här händelserna påverka synen på Telia som arbetsgivare", säger Granqvist.

Just i Telias fall har tidigare års undersökningar visat att studenter starkt har förknippat bolaget med långsiktighet och trygghet när bolaget lyfts fram som en attraktiv arbetsgivare.

"Studenter är tänkande människor och de kommer nog att tänka efter en gång till efter det här", säger Granqvist.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?