Annons

Telia i linje med förväntningarna

Teleoperatören Telias ebitda-resultat före engångsposter blev 6.850 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2016, framgår det av delårsrapporten.

Johan Dennelind.
Johan Dennelind.Bild:TT

Marginalen uppgick till 31,8 procent.

Analytikernas förväntningar låg på ett underliggande ebitda-resultat på 6.880 miljoner kronor med en marginal på 32 procent, enligt SME Direkt.

Nettoomsättningen blev 21.524 miljoner kronor, mot väntade 21.472 miljoner.

Telia upprepar sin prognos för helåret 2016 om att ebitda-resultatet på jämförbar bas kommer att bli på samma nivå eller något högre än under 2015 i kvarvarande verksamhet.

Det framgår av kvartalsrapporten.

För 2015 redovisade bolaget ett justerat ebitda-resultat om 25,3 miljarder kronor.

"I linje med vår förväntansbild tidigare i år, så bromsade den underliggande resultattillväxten in något under det tredje kvartalet. Jämförbar ebitda sjönk med 1,6 procent jämfört med motsvarande period föregående år, då en positiv utveckling i region Europa motverkades av en nedgång i Sverige", skriver vd Johan Dennerlind i delårsrapporten.

Liksom tidigare bedömer Telia att investeringarna, capex, i kvarvarande verksamheter exklusive kostnader för licenser och frekvenser förväntas bli 14-15 miljarder kronor.

Bolaget upprepar att 2016 utgör kulmen i investeringarna i fiber, mobiltäckning och transformation.

Analytikernas förväntningar på 2016 låg inför rapporten på ett justerat ebitda-resultat på 26,0 miljarder kronor och en investeringsnivå, capex, på 15,4 miljarder kronor, enligt SME Direkt.

Notera att ebitda i SME-prognosen inte är i lokal valuta och därför inte helt jämförbar med Telia prognos.

Telia står också fast vid målsättningen att dela ut minst 2 kronor per aktie för helåret 2016.

Teleoperatören Telias nettoomsättning sjönk 1,2 procent organiskt under det tredje kvartalet, jämfört med -1,1 procent under första kvartalet och -1,0 procent andra kvartalet.

Analytikerna hade räknat med en organisk försäljningstillväxt på -0,8 procent under kvartalet, enligt SME Direkt.

För tjänsteintäkterna var den organiska tillväxten -1,1 procent tredje kvartalet.

I Sverige var den organiska tillväxten +0,5 procent. Tjänsteintäkterna i Sverige hade en organisk tillväxt på -1,6 procent.

I Europa var den organiska tillväxten -1,2 procent. Tjänsteintäkterna i Europa hade en organisk försäljningstillväxt på +0,8 procent.

Telia ska titta på möjligheter för bolaget att tillsammans med Turkcell avyttra Fintur Holdings under nästa år.

Det skriver vd Johan Dennelind i delårsrapporten.

Turkcell, som är minoritetsägare i Fintur Holdings, har varit en potentiell köpare till Fintur, vilket de offentliggjorde tidigare i år.

"Efter flera månader har vi nu nått en punkt då vi skall undersöka om vi tillsammans med Turkcell kan avyttra Fintur Holdings. Detta kommer sannolikt att ske under 2017", skriver Johan Dennelind.

Telia har under det tredje kvartalet gjort en avsättning om 12,5 miljarder kronor mot bakgrund av de förlikningsbelopp som föreslagits av de amerikanska och nederländska myndigheterna efter misstankar om korruption i samband med bolagets etablering i Uzbekistan.

Det framgår av rapporten för det tredje kvartalet.

Förlikningsförslaget låg, enligt vad Telia uppgav i mitten av september, på 1,4 miljarder dollar, alltså cirka 12 miljarder kronor.

"Våra diskussioner med berörda myndigheter fortsätter med målet att nå en lösning där vi tillvaratar mesta möjliga intresse för våra aktieägare. Det är i nuläget inte möjligt att göra en bedömning av det slutgiltiga resultatet eller hur lång tid det kommer att ta, men vi tror att vi närmar oss slutet av dessa utredningar", skriver Telias vd Johan Dennelind i rapporten på fredagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Resurs BankAnnons

Resurs Bank skapar hållbar lönsamhet när handeln förändras

Anna Nauclér, CCO på Resurs Bank
Anna Nauclér, CCO på Resurs Bank

Under lång tid har hållbarhetsfrågan och den cirkulära ekonomin vänt upp och ner på handeln och i dagsläget möter handlare också helt nya utmaningar där kunder håller hårdare i sina pengar. Förmågan att snabbt ställa om sin verksamhet blir därför allt viktigare, framför allt när nya oförutsedda omvärldsfaktorer nu tydligt påverkar handeln. Att väga in ansvarsfull kreditgivning och erbjuda flexibla betallösningar är två sätt att skapa hållbar lönsamhet och stå starkare i en osäker värld.

Nya utmaningar bidrar också till utveckling, nya kundresor och nya erbjudanden. Resurs Bank är en av de största leverantörerna av betallösningar på den nordiska marknaden och har lång erfarenhet av att i nära samarbete med sina partners möjliggöra detta omställningsarbete.

– Vill man få återkommande kunder kan man inte bara konkurrera med pris. Istället behöver man utmärka sig som en aktör som snabbt förstår kunderna behov och kan ställa om även när det blåser upp till storm. En viktig aspekt är att erbjuda olika alternativ av betallösningar i kombination med en noggrann kreditbedömning som ger kunderna ökad handlingskraft, trygghet och flexibilitet. Därför erbjuder vi bland annat prenumerationslösningar som ger kunden möjlighet att använda en produkt utan att äga den och därmed istället få en månadsavgift som går att avsluta, säger Anna Nauclèr, CCO på Resurs Bank.

Resurs Checkout – en omnilösning

När konsumenter ändrar sitt sätt att handla är det viktigare än någonsin med en omnilösning som håller ihop kommunikation och betallösningar i både e-handel och butik.

– Med Resurs Checkout får handlare en omnilösning som gör det smidigt att anpassa sin affär till de kanaler som konsumenterna efterfrågar. Med Resurs Checkout kan kunder välja delbetalning som gör att man kan skapa en jämnare månadsekonomi för att kunna planera sin ekonomi och känna sig trygg, fortsätter Anna.

Starka varumärken bygger lojalitet

Nyckeln till att få fler återkommande kunder ligger i att anpassa sin affärsstrategi så att den håller sig relevant och hjälper till att stärka varumärket. Precis som att affärsmodeller anpassas behöver varumärkesarbetet spegla vad som sker i världen.

– Handeln har mycket att vinna på att väga in aspekter som handlar om hållbar konsumtion, där kreditbedömning är grundläggande för att också skapa hållbar lönsamhet i sin affär. Genom att erbjuda co- och whitelabel-koncept för våra betallösningar, där våra partners varumärke frontas gentemot slutkund, skapas förutsättningar för en tydlig och anpassad kundkommunikation som stärker handlarens varumärke, säger Anna.

Klokare köp ger hållbarare samhällen

Detta får till följd att kunderna har råd att köpa produkter av högre kvalitet som håller längre vilket bidrar till klokare konsumtion samtidigt som högre snittköp skapar tillväxt. Långsiktigt smarta köp leder till hållbar privatekonomi, vilket i sin tur leder till mer hållbart rustade samhällen som kan leva upp till de globala målen.

– Resurs har en noggrann kreditbedömningsprocess med syfte att människor ska ha en långsiktig hållbar privatekonomi. Vi har individuell rådgivning och en rad olika aktiviteter för att undvika att kunder hamnar i inkasso. Ingen vinner på överskuldsättning, avslutar Anna.

FAKTA OM RESURS BANK

Resurskoncernen finns i hela Norden och består av Resurs Bank och Solid Försäkring. Vi jobbar med att skapa smarta betal- och finansieringslösningar för både konsumenter och företag.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Resurs Bank här 

Mer från Resurs Bank

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Resurs Bank och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?