Annons

Telenor svagare än väntat

Den norska teleoperatören Telenor redovisar ett underliggande ebitda-resultat, före engångsposter, på 10.793 miljoner norska kronor för det fjärde kvartalet 2016, framgår det av delårsrapporten.

Analytikernas förväntningar låg på ett underliggande ebitda-resultat på 11.233 miljoner norska kronor enligt SME Direkt.

Nettoomsättningen blev 33.144 miljoner norska kronor, mot väntade 33.475 miljoner.

Telenor spår att ebitda-marginalen för 2017 landar på cirka 36 procent.

Enligt SME Direkt låg analytikernas snittförväntningar inför rapporten på en ebitda-marginal, före "övriga kostnader och intäkter", på 35,6 procent för helåret 2017.

Prognosen för den justerade ebitda-marginalen för 2016 var omkring 35 procent 2016. Utfallet blev 35,4 procent.

Telenor spår också att den organiska försäljningstillväxten blir 1-2 procent 2017. För 2016 var den 1,1 procent.

Prognosen för investeringarna, capex, är att de ska uppgå till 15-16 procent av intäkterna 2017.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?