1515

Telekomjätte föreslår sammanslagning

Telekomjätten Sprint har föreslagit en sammanslagning med Charter Communications, ett samgående som kan förstärka de två kabelföretagens trådlösa erbjudanden. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. 

Sedan slutet av maj har Charter och Comcast fört exklusiva samtal med Sprint om möjliga affärer. Trots att exklusivitetsperioden löpte ut denna vecka är Sprints styrelseordförande Masayoshi Son ute efter en regelrätt sammanslagning mellan bolagen, skriver affärstidningen.

Det är långt ifrån säkert att en sådan affär inträffar. Skulle Son lyckas innebär det en väldigt stor affär då Sprints börsvärde uppgår till 33 miljarder dollar medan Charter har ett marknadsvärde om 100 miljarder dollar efter att ha förvärvat Time Warner Cable i fjol.

Finwire rapporterade under förra månaden med hänvisning till just Wall Street Journal att Sprint, som ägs av japanska telekomjätten Softbank, tillfälligt lagt ned sina samtal om ett potentiellt samgående med T-Mobile US. De samtalen kommer att återupptas i slutet av denna månad, enligt källor till affärstidningen.

Charter och Comcast som är de två största amerikanska kabelbolagen sett till antalet abonnenter ingick i maj ett partnerskap som hindrade företagen från att göra en trådlös affär utan den andras godkännande eller deltagande i ett års tid. Charter skulle därför behöva Comcasts godkännande för en sammanslagning med Sprint.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?