1515
Annons

Tele2:s vd: Utdelningen är för hög

Tele2 har en för hög direktavkastning. Framöver bör utdelningen anpassas till bolagets nuvarande kassaflödesprofil.

Bild:Di

Det säger Tele2:s vd Allison Kirkby till Nyhetsbyrån Direkt i en intervju, där hon emellertid framhåller att Tele2 ska fortsätta att vara en så kallad "income-stock", som har en mix mellan attraktiv utdelning och en stabil kapitalökning.

"För tillfället täcks inte våra utdelningar av vårt fria kassaflöde. Framöver bör vår utdelning täckas av kassaflödet", säger hon.

I bokslutsrapporten, som presenteras i januari 2017, kommer Tele2 med sin nya utdelningspolicy. Bolagets nuvarande treåriga utdelningspolicy sträcker sig till och med utdelningen för 2016, som delas ut våren 2017.

Policyn har varit att ha en progressiv utdelning som ökar 10 procent i absoluta tal varje år. Samtidigt har policyn innefattat eventuella extrautdelningar när bolaget har haft överskott av kapital.

"Från 2018 och framöver kommer utdelningen att baseras på det underliggande kassaflödet för verksamheten. Det positiva är att våra etablerade marknader Sverige och Baltikum täcker vår utdelning. Sedan handlar det om hur mycket vi investerar", säger hon.

Allison Kirkby poängterar att Tele2 prioriterar utdelningen, men vidhåller att bolaget måste ha en kapitalstruktur som är relevant för tillväxtprofilen.

"En direktavkastning som är uppe i 8-9 procent är inte uthållig. Vår utdelning är högre än andras i sektorn och den är för hög i dag. Dessutom får vi ingen uppskattning av aktiemarknaden för den, eftersom den inte täcks av våra kassaflöden", resonerar hon.

Allt annat lika, om man skulle anta att Tele2 fortsätter att investera i marknaderna, skulle utdelningen behöva sänkas. Allison Kirkby lägger dock in en brasklapp:

"I det antagandet ligger i sådant fall att vi inte gör någonting annat som påverkar kapitalstrukturen, ingen avyttring eller förvärv", säger hon.

För 2015 delade Tele2 ut 5:35 kronor i ordinarie utdelning, en ökning från 4:85 kronor året innan. Under våren 2015 lämnade även Tele2 en extrautdelning på 4,5 miljarder kronor till följd av försäljningen av den norska verksamheten till Telia.

För 2016 räknar analytikerna i snitt med att Tele2:s utdelning ökar till 5:59 kronor per aktie och till 5:94 kronor per aktie för 2017, enligt SME Direkt.


Innehåll från Energy Sourcing TechnologyAnnons

Så kan industri och offentlig sektor sänka sina elkostnader

Magnus Kjellin är vd och grundare av Energy Sourcing Technology.
Magnus Kjellin är vd och grundare av Energy Sourcing Technology.

Energiomställningen påverkar hela samhället i grunden och som en konsekvens av detta växer behovet av både konsulter och systemleverantörer som stöttar företag i den komplexa elaffären. Energy Sourcing Technology står bakom den första SaaS-lösningen som omfattar ett komplett affärssystem för inköp av el.

– Vi är en del i ett helt nytt leverantörssegment som vill skapa transparens och hjälpa industri och offentlig sektor att sänka sina elkostnader, säger Magnus Kjellin, vd och grundare på bolaget.

Ta kontroll över din elaffär

Energy Sourcing Technology har specialiserat sig på systemstöd för upphandling, styrning och uppföljning inom elinköp. I dag arbetar de gentemot industri och offentlig sektor där elinköp är en stor del av affären. Automatiserade lösningar och beslutsunderlag ökar transparensen och hjälper inköpare att se att elpriset och leveransen faktiskt stämmer. Nyckeln är bl.a. det nära samarbetet med kunderna och oberoendet från marknadens elleverantörer.

– Att ha kontroll över alla delar i elaffären är inte längre omöjligt eller tidskrävande. Vi ser till att de får full insyn i affären och tydliga rapporter som underlättar deras revisioner, säger Magnus Kjellin och berättar att de har utvecklat en SaaS-lösning som sätter kunden i förarsätet.

SaaS står för software-as-a-service och innebär programvara som molntjänst till skillnad från ett traditionellt system som körs med en lokal installation.

Han jämför situationen med den som tidigare rådde på den svenska betalmarknaden som förändrades i snabb takt, när nya aktörer med digital teknik och nytänkande skapade nya affärslösningar.

Smidiga och kostnadseffektiva elinköpsaffärer

Energy Sourcing Technologys nya affärssystem fokuserar på att skapa smidiga och kostnadseffektiva elinköpsaffärer.

– Med systemet bygger vi bort manuella rutiner och excellösningar samt möjliggör kostnadsbesparingar. Det är först när alla organisatoriska funktioner får möjlighet att både påverka och styra elinköpet, som till exempel med hjälp av uppföljning och kontroll, som affären blir långsiktig och professionellt hanterad, säger han.

I dag erbjuder många elleverantörer fint förpackade tjänster vilket gör att många kunder tycker att det är enkelt att skylla på dem när avtalet inte lever upp till deras krav. Men Magnus Kjellin betonar att även industri och offentlig sektor har ett ansvar.

– Den som skriver på ett standardavtal från en elleverantör är nästan alltid en ekonomisk förlorare på grund av bestämmelsernas formuleringar. Skillnaden mellan ett dåligt formulerat avtal och ett bra och balanserat avtal kan motsvara upp till tio procent av den totala elkostnaden. Lägger man till avsaknad av ett affärssystem för att styra och följa upp elinköpet och elavtalet finns det ytterligare, förutom kostnadssänkningar, också process- och riskhanteringsmässiga vinster.

”Tar elaffären till en helt ny nivå”

I dag fokuserar Energy Sourcing Technology på den svenska marknaden, men de har redan lämnat offerter till utländska kunder. Inom något år beräknas deras omsättning vara lika stor i Sverige som i övriga Europa.

– Hos oss finns det både erfarenhet och den digitala tekniken som tar elaffären till en helt ny nivå. Vi vill att bägge parter i en affärsuppgörelse ska ha samma fakta på bordet. Det handlar om rättvisa vilket är själva grunden för Energy Sourcing Technology.

Han vill också uppmärksamma både industri och offentlig sektor på de utmaningar som väntar under den samhällsomvälvande energiomställningen.

– Under de kommande fem till tio åren kommer marknaden att växa, både i volym och i komplexitet. För elinköpare som inte har byggt upp sina egna rutiner, processer och stödsystem för hantering av elaffären väntar en tuff tid, säger Magnus Kjellin.

För dig som ansvarar för inköp av el inom industri, i offentlig verksamhet eller för fastighetsbolag – läs här.

 

Mer från Energy Sourcing Technology

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Energy Sourcing Technology och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?