1515

Tele2 sänke när börsens fina trend bröts

Efter en dryg vecka med stadiga indexuppgångar vände Stockholmsbörsen på onsdagen nedåt. Nedgången fick lite extra fart sedan Wall Street inlett handeln med minussiffror i spåren av att Kina hotat dra ned på köpen av amerikanska statsobligationer.

 

Svagast för dagen bland storbolagen var Tele2 TEL2 B -1,88% Dagens utveckling , som fick ett dåligt betyg av marknaden för det på morgonen aviserade köpet av Com Hem. På plussidan märktes Fingerprint Cards FING B -4,83% Dagens utveckling , storbankerna samt H&M HM B +0,16% Dagens utveckling .

Stockholmsbörsens OMXS30-index slutade dagen 0,2 procent ned till nivån 1.629,2. Omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick till drygt 18 miljarder kronor.

Dollarn föll mot flertalet valutor sedan nyhetsbyrån Bloomberg rapporterat att tjänstemän som ser över Kinas valutareserv rekommenderar att landets köp av amerikanska statsobligationer ska minskas eller stoppas helt. Amerikanska obligationsräntor steg och priserna på bas- och ädelmetaller ökade.

Storbolagsindexet OMXS30 toppades av Fingerprint Cards, som steg 1,2 procent. Uppåt var det även för storbankerna, vilka i likhet med sektorn internationellt anses komma att gynnas av högre långräntor. Bank var det breda europeiska indexet Stoxx 600:s överlägset starkaste sektor.

Bland de större förlorarna återfanns Astra Zeneca AZN -2,23% Dagens utveckling med en nedgång på 1,4 procent. Ungefär lika mycket tappade Ericsson. Skogsbolaget SCA SCA B -0,22% Dagens utveckling , som fått sänkt rekommendation av Pareto, gick ned 0,8 procent.

Dagens stora nyhet på svensk mark var att Tele2 och Com Hem går samman genom en affär där Tele2 köper Com Hem med betalning både kontant och i aktier. Enligt bolagen ska samgåendet leda till positiva synergieffekter om 900 miljoner kronor.

"Synergierna är ju relativt små om man jämför med hur stora synergierna har varit i liknande affärer i Europa. Dessutom består hälften av synergierna av intäktssynergier och marknaden är ganska skeptiskt till möjligheterna att realisera sådana", kommenterade Handelsbanken SHB A -0,96% Dagens utveckling s analytiker Robert Slorach för Nyhetsbyrån Direkt.

Tele2 föll 7,5 procent medan Com Hem steg 3,4. Kinnevik KINV B -3,62% Dagens utveckling , storägare i bägge bolagen, backade 0,6 procent. Konkurrenten Telia förlorade 1,3 procent.

Efter några dagar med positiv kursutveckling vände JM ned över 4 procent. Nordea NDA SE -1,55% Dagens utveckling flaggar i en färsk analysuppdatering för prisrabattrisk och sänker sin riktkurs för bostadsutvecklaren, om än med upprepad köprekommendation.

Diamantgruvbolaget Lucara Diamond gick ned 1,3 procent till 18:52 kronor sedan RBC sänkt sin rekommendation för aktien till sector perform från tidigare outperform. Riktkursen justerades samtidigt ned till 19:15 kronor från 19:47 kronor.

Nedåt var det även för flygbolaget SAS, som förlorade nästan 8 procent. Koncernens reguljära passagerartrafik, RPK, sjönk 3,8 procent i december, jämfört med samma månad i fjol, enligt färsk statistik.

Bemanningsbolaget Dedicare rekylerade ned nästan 4 procent efter flera veckor av uppgångar. I motsatt riktning gick bioteknikbolaget Wilson Therapeutics sedan hedgefonden Gladiator köpt 1,5 procent av bolaget. Aktien steg drygt 11 procent.


Graf: Stockholmsbörsens OMXS30-index 10 januari 2018

image

Källa: Infront


Innehåll från StoryalsAnnons

Digitalt ledarskap - nyckeln till den hybrida arbetsplatsen

Morgondagens arbetsplats är redan här. Nu tar vi klivet in i den hybrida arbetsplatsen – en arbetsmiljö som omfattar både de som jobbar på distans och de som är på kontoret. Nyckeln för att lyckas med den hybrida arbetsplatsen stavas digitalt ledarskap och kontinuerligt lärande. 

Omställningen att jobba helt digitalt kom som en chock under pandemin. Men trots den omvälvande arbetssituationen fann man snart att det går utmärkt att jobba på distans och att produktiviteten till och med ökar! När många nu återgår till kontoret uppstår ytterligare en ny arbetssituation – den hybrida arbetsplatsen. Många tänker sig att den per automatik erbjuder det bästa av båda världar, men utan en solid plan kan det bli precis tvärtom.  

– Nu gäller det för företagsledare att dra nytta av det enorma uppsving som skett i digital adaption under senare år, säger Ulrika Hedlund, produktivitetsexpert och grundare av Storyals. Nästa steg är att fokusera på ett starkt digitalt ledarskap. För att skapa en inkluderande hybrid arbetsplats, där alla kan samarbeta och uppnå sin fulla potential, är det nödvändigt att se över allt från lokaler och utrustning, till arbetssätt, rutiner och kompetensutveckling. 

”Chefer måste ställa om”

Många chefer vill se anställda tillbaka på kontoret då de själva är mer komfortabla i den miljön. Men för att behålla konkurrenskraften som arbetsgivare, och samtidigt attrahera ny talang, är en återgång till traditionella arbetssätt inte ett alternativ. Studier visar att hela 73% vill ha kvar flexibiliteten att jobba på distans.

– En bra tumregel är att planera för en helt digital arbetsmiljö även om många återgår till kontoret. Chefer måste ställa om! säger Camilla Ahlstedt, produktivitetscoach på Storyals, med lång erfarenhet inom digital transformation från bl.a. från Växjö Kommun. 

Det digitala lärandet blir avgörande för att hålla verksamheten igång. Att kontinueligt utveckla personalens kompetens på en mängd olika områden, inte minst digitala verktyg. 

Stort behov av digital kompetensutveckling

På Storyals är man van vid att möta organisationer med väldigt olika förutsättningar för digital transformation. 

– Varje organisation fungerar olika, förklarar Ulrika Hedlund. Men gemensamt för de flesta är att behovet av digital kompetensutveckling är större än man tror. Storyals affärside vänder upp och ner på traditionellt lärande. Vi hjälper organisationer bygga digital kompetens inom Microsoft 365 med korta, story-baserade filmer och moderna tjänster där användare får stöd direkt i sin digitala arbetsmiljö. 

Genom att prenumerera på Storyals utbildningslösningar ser man till att personalen får den kunskap de behöver för att kunna dra nytta av investeringen i digitala verktyg. 

– Dessutom gör vi lärandet inspirerande och motiverande, vilket är oerhört viktigt när det gäller förändring! avslutar Ulrika Hedlund. 

Ta hjälp av Storyals för att stärka ert digitala ledarskap. Läs mer här!   

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Storyals och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?