ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tele2 och Com Hem går ihop

Bredbands- och kabel tv-bolaget Com Hem går upp i teleoperatören Tele2. Com Hems vd Anders Nilsson blir vd för det sammanslagna ”Nya Tele2”.

"En dröm som blir verklighet", säger den blivande vd:n under onsdagens telefonkonferens.

”Nya Tele2 kommer att vara den näst största leverantören av mobiltelefoni och fast bredband i Sverige och en marknadsledare inom digital-tv med förmåga att erbjuda kraftfulla kundlösningar samt dra fördel av ökad konsumtion av fast och mobil data, vilken drivs av en accelererad efterfrågan på video”, skriver bolagen i ett pressmeddelande.

Com Hems ägare kommer att äga 27 procent av "Nya Tele2" och får därutöver 6,6 miljarder kronor betalt kontant.

”Detta kommer inte enbart att leda till förbättrad kundnöjdhet och lojalitet utan även positionera bolaget för en förbättrad tillväxt genom att den latenta efterfrågan på ett komplett utbud av digitala tjänster och högkvalitativ uppkoppling, oavsett var och när kunden behöver det, möts”, skriver bolagen om samgåendet.

Anders Nilsson, Com Hems nuvarande vd, blir vd för det nya bolaget medan Tele2:s vd Allison Kirkby lämnar sitt uppdrag vid en slutförd fusion.

"Jag känner mig väldigt ödmjuk och är extremt exalterad över att ta över som vd för det sammanslagna bolaget. Att driva ett bolag med en sådan här möjlighet att vinna framöver är inget mindre än en dröm som blir verklighet", säger Anders Nilsson under onsdagens telefonkonferens.

Sammanslagningen väntas på fem års sikt skapa totala årliga synergier om cirka 900 miljoner kronor varav ”cirka hälften är opex- och capexsynergier och andra hälften är intäktsynergier”, enligt pressmeddelandet. Transaktionen förväntas bidra positivt till fritt kassaflöde per aktie för Tele2 från första året efter genomförandet.

Samtidigt beräknas integrationskostnaderna till totalt omkring 600 Mkr, varav merparten tynger de tre första åren efter genomförd sammanslagning.

De båda styrelserna ingick den 9 januari 2018 ett fusionsavtal och antog samma dag en gemensam fusionsplan enligt vilka Tele2 och Com Hem har enats om ett samgående av bolagen genom fusionen.

Kinnevik, största ägare i såväl Com Hem som Tele2, har åtagit sig att rösta för fusionen vid respektive extra bolagsstämma i de två samgående parterna som väntas hållas under andra halvåret 2018.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies