1515

Tele 2: Säljer österrikisk verksamhet

Telekompoperatören Tele2 säljer sin österrikiska verksamhet Tele2 Österrike till Hutchison Drei Austria för 95 miljoner euro, motsvarande 911 miljoner kronor, på skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bild:TT

Enligt bolaget möjliggör försäljningen ett fortsatt fokus på tillväxtmöjligheter på Tele2:s kvarvarande marknader.

“Sedan Tele2 Österrike grundades 1999 har vi byggt en framgångsrik verksamhet och är extremt stolta över varumärket vi byggt och de duktiga medarbetarna som har bidragit till vår värdefulla kundbas. Men för att skapa större värde för våra kunder och våra aktieägare på längre sikt tror vi att Tele2 Österrike kommer att gynnas av konsolideringen med Tre Österrike”, säger Allison Kirkby, vd för Tele2, i ett pressmeddelande.

”Affären ger även utrymme och större fokus för att genomföra vår strategi på övriga marknader. Jag skulle vilja ta tillfället i akt och tacka det österrikiska teamet för deras engagemang och insatser för Tele2 under de senaste 18 åren”, fortsätter hon.

Under 2016 hade Tele2 Österrike en nettoomsättning på 1,1 miljarder kronor samt ett ebitda-resultat på 185 miljoner kronor.

Tele2 erhåller en ersättning på 85 miljoner euro vid affärs avslut samt upp till 10 miljoner euro över 12-24 månader beroende på hur framgångsrik integrationsprocessen är.

Vid kvart över nio var Tele2-aktien ner 0,6 procent vilket var i linje med index.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?