Annons

Teknikbolaget vill ta in 52 miljoner i företrädesemission

Styrelsen i mjukvaruteknikbolaget Terranet har beslutat att genomföra en företrädesemission som tillför bolaget cirka 52,1 miljoner kronor.

Emissionen omfattar högst 32.582.356 B-aktier och teckningskursen uppgår till 1:60 kronor per B-aktie. Aktieägarna, oavsett aktieslag, erhåller en teckningsrätt av serie B för varje på avstämningsdagen innehavd aktie. Tre teckningsrätter av serie B berättigar till teckning av fyra B-aktier i företrädesemissionen. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Terranet har erhållit teckningsförbindelser och emissionsgarantier om cirka 4,2 respektive cirka 37,5 miljoner kronor, motsvarande totalt 80 procent av företrädesemissionen. 

För att säkerställa finansieringsbehovet fram till att Företrädesemissionen är genomförd har Terranet tagit upp ett brygglån om 4 miljoner kronor till marknadsmässiga villkor. 

Syftet med företrädesemissionen är att kapitalisera bolaget och utvecklingen av verksamheten inom avancerat förarstöd och självkörande fordon. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera