1515

Teknikbolag minskar resultatet i första kvartalet

Compare-IT, ett teknikbolag inom byggnadsautomation och lösningar för smarta hem, redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet, maj-augusti, i det brutna räkenskapsåret 2019/2020 på -1,3 miljoner kronor (-2,1).

Ebitda-resultatet förbättrades till -1,0 miljoner kronor (-1,7).

"Under perioden har bolagets personalkostnader minskat med drygt 27 procent genom att organisationen anpassats och kompetenser omfördelats. Övriga kostnader har minskats med drygt 45 procent. Sammantaget innebär detta att ebitda och ebit kraftigt förbättrats jämfört med första kvartalet föregående år", skriver Compare-IT i delårsrapporten.

Nettoomsättningen steg till 1,2 miljoner kronor (1,1).

"Huvuddelen av faktureringen utgjordes av leveranser till avtalskunder samt till projekt inom gruppbebyggelse. Totalt levererades system till ett 70-tal bostäder. Ett flertal prognostiserade leveranser, till både avtalskunder och projektkunder har förskjutits till kommande kvartal", skriver bolaget.

Generellt sett är startsträckan för att få leverera ny teknik till nybyggnation lång och då speciellt till lägenhetssegmentet, där man avvaktar i väntan på att någon ska ta initiativet, uppger Kerstin Lindkvist Toms, vd för Compare-IT, i delårsrapporten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?