Teknik lyfte Asienbörserna

Tokyobörsen steg till den högsta nivån sedan i november 1991, sedan dollarn stärkts och gett stöd åt aktier i exportbolag, parallellt med att investerarnas optimism lyfts av förväntningar på starka kvartalsresultat.

Bild:Shizuo Kambayashi/TT

Vid stängning hade Nikkei 225-index gått upp 1,0 procent. Det bredare Topixindex steg 0,6 procent.

De ledande asiatiska börserna stiger över hela linjen. Hang Seng-index i Hongkong var upp 1,4 procent vid klockan 7.30. Shanghais kompositindex hade stigit 0,2 procent.

Kospi-index i Seoul steg 0,7 procent. Weighted-index i Taiwan gick upp 0,3 procent.

Sektormässigt noterades teknik- och konsumentvarubolag högre för dagen, medan råvarubolag tappade mark i spåren av lägre priser på basmetaller, kol och råolja.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?