Annons

Tecken på ökad smittspridning i Stockholm – nya restriktioner hotar

Det kan bli aktuellt med lokala coronarestriktioner i Stockholm efter att den nedåtgående trenden av smittofall har brutits.

Det meddelar statsepidemiolog Anders Tegnell på tisdagens coronapressträff.

Foto:Joey Abrait

Under tisdagen meddelade Region Stockholm att den nedåtgående trenden av smittofall har brutits. Anders Tegnell menar på Folkhälsomyndighetens pressträff att det kan vara aktuellt med lokala restriktioner i Stockholm.

”Här har vi en diskussion om att man kanske behöver införa ytterligare åtgärder för att minska smittspridningen i Stockholm”, säger han.

Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell syns viss ökning av antalet covidfall i Sverige, om än från låga nivåer.

”Det finns all anledning att påminna om att vi lever mitt i en pandemi. Antalet dödsfall är fortsatt väldigt lågt, men det är viktigt att inte tappa kontrollen nu”, säger han.

På pressträffen rapporterades ytterligare fem dödsfall med bekräftad covid-19 i Sverige.

Därmed har 5.870 smittade avlidit i landet, enligt Folkhälsomyndigheten. Totalt har 89.436 personer bekräftats smittade av covid-19.

Samtidigt fortsätter läget ute i Europa att mörkna med ökad smittspridning i länder som Frankrike, Spanien, Italien och Storbritannien.

”Vi närmar oss tre miljoner fall i Europa. Det är en ganska oroande utveckling just nu”, säger Anders Tegnell.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?