ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Team Ekan slog sitt mål – rejält

  • Foto: Hampus Andersson
  • Foto: Hampus Andersson
  • Foto: Hampus Andersson
  • Foto: Hampus Andersson
  • Foto: Hampus Andersson
  • Foto: Hampus Andersson

Dubbelutmanarna från Ekan Management lyckades ta sig hela vägen mellan Sälen och Mora. Det gick betydligt snabbare än de trott – och nu fäster de blickarna mot skidstafetten i mars.

Under lördagen gick första delen av Dagens industris och Vasaloppets Dubbelutmaning, som utmanar företag att både springa Vasakvartetten och åka Vasastafetten på skidor, av stapeln. Team Ekan, som vann Di:s tävling tidigare i år och som därför fått hjälp av Vasaloppets coacher och topputrustning inför loppet, överträffade sitt mål.

När Di träffade laget kvällen innan starten hoppades de komma i mål på under nio timmar – men la till brasklappen att det viktigaste var att ha roligt.

Men när den sista sträckan var avklarad visade tidtagaruret på under åtta timmar.

”Det är fantastiskt, vilken prestation av alla. Två minuter innan åtta timmar!”, säger en överlycklig Pontus Aronsson från Team Ekan.

Vad var det som fick er att slå tiden?

”Jag tror att det var att vi började riktigt bra, första sträckan gick lite bättre än förväntat, andra sträckan var fenomenal och sen hade vi en tredje sträcka som var en riktigt gasell-sträcka. Vi höjdes oss allihopa”, säger Petra Lundgren som sprang lagets sista etapp.

Eftersom det krävs fem deltagare i skidstafetten i vinter, men bara fyra löpare för kvartetten och ingen i laget ville stå över sprang Team Ekan med två lag. Det andra laget klockades in på något över åtta timmar.

Efter att ha sprungit över ett halvt maraton var ska Team Ekan fira.

”Det blir kebabpizza och öl. Det känns som en given kombo”, säger Pontus Aronsson.

Om det kan tyckas vara ett försiktigt firande så är det meningen. Det återstår fortfarande en skidtävling att klara av.

”Vi sa att vi nog sparar det stora firandet till i mars, när vi är färdiga. Det här är bara en delseger”, säger Johan Frisack.

De andra två lagen som nappat på Dagens industris utmaning kom inte till start. Det ena laget drabbades av ett skadat ben och det andra av förkylningar. Men de båda lagen blickar också framåt mot skidtävlingen i mars.

Tusentals människor sprang Vasaloppet under dagen. Förutom Vasakvartetten, så var det samtidigt Ultravasan, där deltagarna springer 9 mil, och Stafettvasan, där tio personer delar på sträckan mellan Mora och Sälen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer