Annons

TDS höjer utdelningen för 44:e året i rad

Amerikanska TDS, Telephone and Data Systems, höjer sin kvartalsutdelning med 3,2 procent till 16 cent per aktie, jämfört med tidigare 15,5 cent.

Utdelningen hamnar därefter på 64 cent per aktie i årstakt, vilket motsvarar en direktavkastning på 2,3 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

 Det är 44:e året i rad som utdelningen höjs. TDS är därmed en utdelningsaristokrat, en benämning på amerikanska bolag som höjt sin utdelning minst 25 år i följd. 

Teleoperatören TDS har 6 miljoner kunder. Bolaget grundades 1969 och är baserat i Chicago i delstaten Illinois. TDS har 9 900 anställda och ett börsvärde på 3,1 miljarder dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?