Annons

Taxify stoppar i London

Den estniska taxiapptjänsten Taxify har temporärt stoppat sin verksamhet i London efter att de lokala regulatorn sagt att bolaget inte har en giltig licens. Det beskedet kommer bara några dagar efter att Taxify lanserat sin tjänst i London.

"Vi undersöker omgående formen och omfattningen av deras verksamhet och vidtar åtgärder vid behov", säger en talesperson för Transport for London, till Reuters.

Enligt Taxify ska 3 000 förare registrerat sig under de första tre dagarna, medan 30 000 kunder laddat ned appen.

Taxify är aktiva i 25 städer i Europa och Afrika och är uppbackade av kinesiska DidiChuxing.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?