Annons

Tata på väg sälja brittisk enhet

Indiska Tata Steel har tecknat ett exklusivt avtal med Liberty House om försäljning av sin brittiska verksamhet inom specialstål för 100 miljoner pund, skriver Nikkei Asian Review.

Affären omfattar bland annat en reningsanläggning i Stockbridge, en kvarn i Brinsworth och servicecenters i Boston och Wednesbury. Verksamheterna sysselsätter totalt 1.700 personer.

Försäljningen kommer endast några dagar efter att företagets närmaste rådgivare, Lord Bhattacharyya, uppgett att bolaget inte tänker sälja specialstålenheten.

Tata Steel har tidigare försökt slå ihop sin förlustverksamhet i Storbritannien och övriga Europa med ThyssenKrupp. Enligt uppgift ska den tyska ståljätten inte ha varit nämnvärt intresserat av att inkludera specialstålen i en potentiell transaktion.

Tata Steel för fortfarande diskussioner med ThyssenKrupp, men utgången där kommer inte att påverka Tatas syn på verksamheten i Storbritannien. Faller affären så kommer Tata fortfarande satsa på sina brittiska anläggningar, uppgav källor till The Guardian i förra veckan.

Tata har byggt sig en stark position på önationen efter köpet av brittisk-nederländska Corus. Totala arbetsstyrkan uppgår till 11.000 personer och utgör navet i den brittiska stålnäringen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?