Annons

Tallink Silja börjar kryssa taxfree längs Norrlandskusten

Tallink Siljas kryssningsrutter till Finland och Baltikum har i princip stått stilla i sommar.

Nu satsar företaget på fler Sverigeresor, och börjar köra till Höga kusten, via Åland.

Foto:Fredrik Sandberg/TT

Stockholm till Åbo, Helsingsfors, Tallinn och Riga. Det är Tallink Siljas ordinarie rutter, men sedan coronapandemin har det varit ont om kryssningar.

”Vi kör bara Stockholm–Åbo och mest med frakt och arbetspendlare”, säger Erika Janson, kommunikationschef vid Tallink Silja.

Under sommaren har Tallink Silja satsat på inhemska resor och rutten Stockholm–Mariehamn–Visby visade sig vara eftertraktad. Tanken var dra i gång Finlandsresorna under hösten, men det ser ut att bli svårt.

”Vi har väntat på att Finland ska öppna upp men nu ser det tyvärr ut som att vi kommer att få leva med de här restriktionerna mot svensk turism i ett tag framöver.”

Nu har kryssningsföretaget valt att börja köra till Härnösand och Höga Kusten med start i augusti.

”Det är en destination som har fått mycket uppmärksamhet den här sommaren, när många har stannat i Sverige har det varit populärt att åka dit”, säger Janson.

Resan kommer att gå via Mariehamn med avgångar i augusti och september. Om det visar sig vara populärt kan flera avgångar komma att läggas till.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?