1515
Annons

Talkpools orderingång ökar

Det First North-listade telekomföretaget Talkpool har haft "snabbt ökande ordervolymer" under de första fyra månaderna 2017 från europeiska nätoperatörer som Deutsche Telekom, Vodafone och Orange.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

 

"Talkpools orderingång från kunder i Europa ökade under andra halvåret 2016 och har fortsatt att accelerera under de första fyra månaderna 2017, medan ordernivån från kunder i Afrika och Amerika har varit stabil. Europa genererade nästan en tredjedel av Talkpools totala order under de första fyra månaderna 2017", säger vd Erik Strömstedt i en kommentar.

Talkpool anger att det har fått ett "genombrott hos flera europeiska nätoperatörer". Ett kundsegment som inte genererade några intäkter under inledningen av 2016 är nu bolagets "snabbast växande kundgrupp och största tillväxtmöjlighet", heter det vidare.

Under perioden januari till april 2017 utgjordes cirka 26 procent av Talkpools intäkter av uppdrag på den afrikanska marknaden och 42 procent av de totala intäkterna från Amerika.

Talkpools rapport för det första kvartalet väntas i slutet av maj.

 


CGIT rapporterar ökade intäkter och resultat

IT-bolaget CGit, som är noterat på Spotlight, ökade sina intäkter med 15 procent till 27,9 miljoner kronor (24,2) under det första kvartalet 2022.

Rörelseresultatet uppgick till 1,7 miljoner kronor (0,3) och resultatet efter skatt blev 1,3 miljoner kronor (0,2).

”Jag konstaterar att vi fortsätter med en stabil leverans av våra lösningar och tjänster trots ett antal orosmoln på den globala marknaden. Både kriget i Ukraina och resterna av pandemin har dragit med sig komponentsbrister som kommer påverka hela marknaden under minst innevarande år och troligtvis även 2023”, skriver bolagets vd Mattias Bergkvist i rapporten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?