Annons

Talkpool inleder översyn av bolagsstrukturen

First North-listade Talkpool, som säljer IoT-lösningar och kommunikationsnätverk, har inlett en översyn av bolagsstrukturen.

 "[Syftet är att] undersöka i vilken mån vissa verksamheter bör omstruktureras eller i något fall eventuellt särnoteras i syfte att skapa aktieägarvärde, men också för att koncernen ska ha optimal struktur inför den tillväxt som bolaget står inför", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Översynen görs mot bakgrund av att "det blivit tydligt att Talkpools struktur inte är optimal för det fokus som ger bäst avkastning till aktieägarna", uppger bolaget vidare.

Vissa diskussioner har redan tagit sin början gällande verksamheter med lågt bidrag till Talkpool, verksamheter som skulle kunna utgöra ett tillskott i någon annan verksamhet.

Därtill har Talkpools kapitaliseringsmodell setts över.

"Att centralt finansiera våra vitt spridda verksamheter är inte optimalt och bolaget har redan börjat arbeta med mer lokal finansiering", skriver styrelsen.

Bolaget kommer att informera mer om processen under året.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera