Annons

Talkpool inleder översyn av bolagsstrukturen

First North-listade Talkpool, som säljer IoT-lösningar och kommunikationsnätverk, har inlett en översyn av bolagsstrukturen.

 "[Syftet är att] undersöka i vilken mån vissa verksamheter bör omstruktureras eller i något fall eventuellt särnoteras i syfte att skapa aktieägarvärde, men också för att koncernen ska ha optimal struktur inför den tillväxt som bolaget står inför", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Översynen görs mot bakgrund av att "det blivit tydligt att Talkpools struktur inte är optimal för det fokus som ger bäst avkastning till aktieägarna", uppger bolaget vidare.

Vissa diskussioner har redan tagit sin början gällande verksamheter med lågt bidrag till Talkpool, verksamheter som skulle kunna utgöra ett tillskott i någon annan verksamhet.

Därtill har Talkpools kapitaliseringsmodell setts över.

"Att centralt finansiera våra vitt spridda verksamheter är inte optimalt och bolaget har redan börjat arbeta med mer lokal finansiering", skriver styrelsen.

Bolaget kommer att informera mer om processen under året.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?