1515
Annons

Tågtrafiken åter igång mellan Göteborg och Stockholm

Räddningstjänsten blåser faran över efter incidenten på Sävenäs rangerbangård i Göteborg. De båda vagnarna med gasol står kvar på spåret och någon gasol har aldrig läckt ut.

"Det var två vagnar som körde över en växel och hamnade på olika spår", säger Sohana Josefsson, kommunikationsdirektör på Green Cargo.

"I vår värld kallas det urspårning så fort ett hjulpar inte är kvar på rälsen, och när det är kemilast ringer vi alltid räddningstjänsten.Vagnarna kommer nu att bärgas av Trafikverket."

Räddningstjänsten har avslutat sin insats och tågstoppet är hävt. Tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm rullar igen. Trafikverket tror inte att följdförseningarna kommer att vara långvariga, då stoppet varade mindre än en timme.

Plågad fordonssektor – men hopp om höstförsäljning

Utbudsproblemen plågar fortfarande fordonssektorn och pressen är hård på underleverantörerna. Men fortsatt hög efterfrågan och tomma lager ger hopp inför höstens försäljning.

Henrik Kaar, chef för investerarrelationer på Autoliv och Glenn Stevens, chef för branschorganisationen Michauto.
Henrik Kaar, chef för investerarrelationer på Autoliv och Glenn Stevens, chef för branschorganisationen Michauto.Foto:Felicia Åkerman

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera