Annons

Tacklar motgång på motgång

BRÄCKE.
Återbetalning av pandemistöd, skenande materialpriser och svårt att få tag på personal. Fredric Hakfelt har haft en del att göra sedan han och hans bror tog över Hakfelt produktion i Bräcke för tre år sedan.

Foto:Malin Palmqvist

För Fredric Hakfelt har det egentligen aldrig funnits något alternativ när det gäller jobb. När han var sju år, 1991 startade hans pappa Hakfelt produktion som föräldrarna drev fram till 2019. Med undantag för två utlandstjänstgöringar, som militär i Afghanistan och Kosovo, har Fredric Hakfelt jobbat i företaget sedan han var tonåring. För tre år sedan tog han och hans bror Pontus Hakfelt över företaget.

”Det var det roligaste man visste att få hänga med ner och leka på verkstan, svetsa och greja. Jag tycker fortfarande att det roligaste man kan göra är att gå ut och ställa sig och köra en ’flerop’ (fleroperationsmaskin) eller sätta sig och svetsa lite grann”, säger vd Fredric Hakfelt. 

Ute i fabriken svävar blå svetslågor över arbetsstationer, en fleroperationsmaskin lyser i grönt och överallt glänser metalldelar till. Hakfelt produktion i jämtländska Bräcke tillverkar detaljer i metall för industriföretag med kunder som Komatsu Forest, Engcon, Sund Birsta och Emhart Glass. För Bracke Forest, närmaste granne i industriområdet, tillverkar Hakfelt produktion markberedningsaggregat för skogsmaskiner.

”Vår styrka är att vi har hela produktionen inom huset. Det enda vi behöver köpa in är viss ytbehandling”, säger Fredric Hakfelt.

De fem största kunderna står för 95 procent av omsättningen, men eftersom de i sin tur delvis verkar i olika branscher sprids riskerna. 

När Di hälsade på hos företaget 2016 hade föräldrarna Per och Maritha Hakfelt börjat fundera över hur generationsväxlingen till sönerna bäst skulle lösas. Dottern Malin Hakfelt driver en butik i Östersund och var inte intresserad av att gå in i företaget. Funderingarna landade i att bröderna skulle köpa bolaget av föräldrarna. 

”Det är klart att de hade fått mycket mer betalt om de hade sålt det externt. Men deras vilja var också att det skulle stanna i familjen”, säger Fredric Hakfelt.

Foto:Malin Palmqvist

Köpet genomfördes med stöd från banken och Almi. Föräldrarna får ut betalningen på några års sikt, vilket blir som en slags pension, något som har varit svårt att spara till genom åren. Sedan föräldrarna lämnade över nycklarna den första juli 2019 kommer de bara in på kaffe då och då, mycket tid tillbringas i husbilen och i Spanien. 

När bröderna drivit bolaget i ett halvår slog coronakrisen till. Omsättningen gick ner ganska direkt och man valde att deltidspermittera delar av personalen. Fredric Hakfelt är kritisk till den otydliga informationen kring stödet, som ledde till att bolaget fick betala tillbaka hela permitteringsstödet på 670.000 kronor. Eftersom Hakfelt produktion AB gjort en aktieutdelning till moderbolaget Hakfelt holding AB, för att därifrån betala räntor och amorteringar, räknades det som en vinstutdelning. 

”Vi gjorde klart bokslutet tre dagar innan reglerna blev satta för vad som gällde. Det är lite onödigt så här i efterhand, då hade personalen kunnat vara kvar och jobba i stället.”

Omsättningen minskade från 58,8 till 53,3 Mkr mellan åren 2019 och 2020. Men 2021 hämtade bolaget upp det med besked och omsättningen landade på 63 Mkr. Huvudorsaken till ökningen är att de befintliga kunderna ökat sin efterfrågan, vilket krävt mer kapacitet. Planen var att inte nyinvestera i maskiner förrän lånen var avbetalda, men redan i fjol investerade man 5 Mkr i nya maskiner och nästan lika mycket nu i år. Hittills i år har omsättningen ökat 4 Mkr gentemot motsvarande period i fjol. 

I fabriken tillverkas också en kabelplog för fibergrävning i fem modeller, som Fredric Hakfelt själv har utvecklat. Intäkterna går in i systerbolaget Hakfelt innovation. Planer finns på fler produkter, men utvecklingen sker i mån av tid och just nu är tid och produktionskapacitet något av en bristvara i fabriken. 

Personalomsättningen är låg, en handfull av de 63 anställda har arbetat på företaget i 25 år. Att ha trogen personal är en styrka, däremot är det svårt att hitta ny personal med rätt kvalifikationer, något som behövs för att kunna växa.

”De flesta i Bräcke som kan svetsa jobbar redan här”, säger han. 

På lastpallarna ute i fabriken som i sin tur åker ut i landet efterlyses ny personal. Ett annat drag är ett nybyggt gym för att öka trivseln på företaget. Ett tredje är samarbete med olika utbildningsanordnare.

”Vi tar in mycket folk som kanske inte har rätta kunskaperna men vi lär upp dem om det är bra personer. Det blir en kostnad för oss att lära upp folk som inte kan yrket.”

I dag jobbar nio olika nationaliteter på företaget. Grundläggande språkkunskaper är viktiga för säkerheten, men där har lärare kunnat komma till företaget och haft språkundervisning på plats i de fall det behövts. 

”Vi ser det som en tillgång att det kommer hit folk till Bräcke som kan och vill jobba.”

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera