Annons

Ta täten när Tyskland tvekar!

Fredagen är minnesdagen för Förintelsens offer. När 78 år har gått sen de allierade befriade de få som överlevt Auschwitz-Birkenaus fasor, blir det en påminnelse om mörkret mitt i Europas historia. Samtidigt har Tysklands våndor om det stöd Ukraina skriker efter i form av Leopard 2-stridsvagnar plågat Europa. Efter en tidig klarsynthet har ett av förbundskansler Olaf Scholz utlovat ”Zeitenwende” – vändpunkt – ersatts av grumliga besked. Först efter hård press från allierade blev det till slut ett ja till stridsvagnar. Varför tar inte Tyskland täten, som Europas stormakt?

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz pratar med tyska arméns Bundeswehr-soldater vid en "Leopard 2" huvudstridsvagn under en tränings- och instruktionsövning i Ostenholz, Tyskland, måndagen den 17 oktober 2022.
Tysklands förbundskansler Olaf Scholz pratar med tyska arméns Bundeswehr-soldater vid en "Leopard 2" huvudstridsvagn under en tränings- och instruktionsövning i Ostenholz, Tyskland, måndagen den 17 oktober 2022.Foto:Moritz Frankenberg

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera