1515

Ta hem vinsten i B&B Tools

Köprekommendationen på industrigrossistfirman B&B Tools blev bra. Aktien har stigit med 39 procent.

Nu är det hög tid att ta hem vinsten.

För ett år sedan ansåg Di att det var köpläge i B&B Tools. Bolaget hade fått ordning på den höga skuldsättningen sedan den aggressiva köpvågen i mitten av 00-talet och nettoskulden hade framgångsrikt sänkts från 2 miljarder kronor till 200 miljoner kronor. Därtill hade företaget i fjolårets niomånadersrapport strax före köprekommendationen lyckats öka vinsten med 17 procent trots att omsättningen var oförändrad. Företagsköp och uppdelningen av koncernen i ett butiksnät och ett produktbolag låg i korten, vilket tillsammans med en värdering på låga 11 gånger vinsten gjorde köprekommendationen given.

Under året som gått har B&B Tools mycket riktigt bestämt sig för att börsnotera Toolsbutikerna under 2017 och bolaget har dessutom köpt ett halvdussin företag.

Nu är det dags att tacka för sig och kamma hem vinsten. B&B Tools har nämligen kommit med ett par svaga delårsrapporter, varav den senaste visade minskat rörelseresultat trots att omsättningen steg med 7 procent. Den kraftiga kursuppgången i kombination med i stort sett oförändrad vinst har gjort att B&B Tools i dag värderas till 15 gånger vinsten. Det är inget fynd sett till den hårda konkurrens som råder på proffsbutiksmarknaden med konkurrenter som Swedol, Dahl och Ahlsell.

Det är möjligt att börsnoteringen av butiksnätet är ett sätt att få till en strukturaffär med någon av ovanstående konkurrenter eller en internationell aktör. En sådan affär skulle sannolikt gynna B&B Tools-aktien, men är ett lite för osäkert kort att basera en fortsatt köprekommendation på. Di väljer därför att tacka B&B Tools för en god investering det senaste året och söker bättre aktielycka på annat håll.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?