Annons

T-mobile och Sprint har gett upp samgåendet

De ledande amerikanska börsindexen har inlett den nya veckan med begränsade rörelser. Företagsaffärer inom halvledarindustrin och avsaknaden av en sådan inom teleoperatörssektorn var i fokus.

Vid 17.50-tiden var Dow Jones industriindex och det bredare S&P 500 båda 0,1 procent upp. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex hade ökat 0,2 procent.

Mobiloperatörerna T-Mobile och Sprint har gett upp försöken att enas om villkoren för ett samgående i USA. Det blev för svårt att hitta villkor som båda sidor kunde acceptera, uppgav de båda företagen i ett gemensamt uttalande på lördagen. Sprint föll 12,4 procent och T-Mobile tappade 6 procent. I sektorn retirerade Verizon kring 5 procent.

Inom halvledarsektorn har Broadcom bekräftat att det lägger ett bud om 130 miljarder dollar på Qualcomm. Broadcom var ned 1,4 procent och Qualcomm steg runt 1,1 procent.

I samma sektor fick Marvell en skjuts upp med 9 procent efter uppgifter om att bolaget kan komma att slå samman verksamheter med Cavium (som lyfte 9,5 procent).

Ärkerivalerna Intel och AMD ska inleda ett samarbete inom pc-chiptillverkning för att konkurrera mot Nvidia. Intel sjönk något då aktien handlades utan rätt till utdelning. AMD lyfte 5,6 procent medan Nvidia var svagt ned.

Måndagens makroagenda har varit skral. Då USA-presidenten Donald Trump är på resa i Asien håller dock marknadsaktörer ögon på möjliga kommentarer kring Nordkorea.

Räntan på tioåring amerikansk statsobligation var ned 1 punkt till 2,32 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?