1515
Annons

Systemair vinstvarnar för fjärde kvartalet

Ventilationsbolaget Systemair spår att resultatet för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret blir lägre än marknadens förväntningar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget bedömer att rörelseresultatet, som tyngs av flera engångsposter, minskar till 5 miljoner kronor, från 48 miljoner kronor. Justerat för de jämförelsestörande posterna bedöms rörelseresultatet uppgå till 49 miljoner kronor.

Enligt den senaste sammanställningen från SME Direkt spådde analytiker i snitt att det justerade rörelseresultatet skulle uppgå till 79,5 miljoner kronor i det fjärde kvartalet.

Försäljningen bedöms ha ökat med 5,4 procent till 1.827 miljoner kronor (1 733).

Rapporterad ebit väntades enligt SME Direkt till 75,3 miljoner medan intäkterna spåddes uppgå till 1.855 miljoner kronor.

Systemair SYSR -2,36% Dagens utveckling s rapporterade rörelseresultat tyngs bland annat av projektförlust om 20,3 miljoner kronor. Ordervärdet för det aktuella projektet låg på 15,3 miljoner euro där 10,8 intäktsförts under räkenskapsåret 2017/18.

"I samband med fjärde kvartalet har det framkommit att material- och arbetskostnaderna för att slutföra projektet är större än förväntat. /…/ Den resterande delen av projektet som kommer att intäktsredovisas under 2018/19 beräknas kunna slutföras utan resultateffekt", skriver bolaget om det aktuella projektet.

Systemair skriver vidare att det i maj har tecknat avtal om försäljning av dotterbolaget Reftec och köpare är den nuvarande ledningen för dotterbolaget. Försäljningen av bolaget går med förlust leder till en nedskrivning av goodwill om 11,2 miljoner kronor i det fjärde kvartalet.

Ventilationsbolaget har även gjort en avsättning för kundförluster om 12,2 miljoner kronor.

"Avsättningen avser en större kund i Mellanöstern", skriver bolaget.

Bolagets ordinarie rapport väntas den 14 juni.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?