1515
Annons

Synthetic MR-toppar säljer aktier för 16 miljoner

Två styrelseledamöter, däribland grundaren, i Synthetic MR, som säljer programvara för magnetisk resonanstomografi, sålde i fredags 40.000 aktier vardera i bolaget till kursen 400 kronor per aktie, motsvarande 16 miljoner kronor per person. 

Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Den ena av ledamöterna är Marcel Warntjes som grundade bolaget 2007 och som även är teknologichef. Den andra är styrelseledamot Johan Sedihn. 

Marcel Warntjes transaktion uppges ha skett utanför handelsplats.

"I fjol köpte jag en bondgård och renoveringen visade sig bli lite dyrare än förväntat så jag behövde lite pengar", säger Marcel Warntjes till Nyhetsbyrån Direkt.

En av dina styrelsekollegor, Johan Sedihn, sålde också samma antal aktier, 40.000 stycken, på samma dag, i fredags. Vet du om det bara råkade vara ett sammanträffande eller vad det beror på?
"Det var en överraskning för mig med. Jag kände inte till det. Det var konstigt, ja, att det var samma dag."

Kan du berätta vem köparen av aktierna var?
"Jag vet inte vem köparen var".

Marcel Warntjes äger 336.000 aktier efter försäljningen, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. Det motsvarar 8,3 procent av kapital och röster och han är alltjämt näst största ägare i bolaget efter finansmannen Staffan Persson.

Johan Sedihn äger knappt 223.000 aktier, motsvarande 5,5 procent av kapital och röster, efter avyttringen. 

Synthetic MR:s aktie är listad på Spotlight. Den senaste delårsrapporten, för kvartalet april-juni, offentliggjordes den 22 augusti. Kvartalsomsättningen steg till 11,1 miljoner kronor och rörelseresultatet förbättrades till 4,4 miljoner kronor.

Norge höjer säkerheten vid olje- och gasinstallationer

Norska polisen har vidtagit ett flertal åtgärder för att öka beredskapen runt norska olje- och gasinstallationer, framgår av ett pressmeddelande.

Redan i samband med att Rysslands övergrepp mot Ukraina inleddes den 24 februari ökade polisen beredskapen kring energinäringen, men nu ska den öka ytterligare efter de misstänkta explosionerna som demolerat gasledningarna Nord Stream 1 och 2 i Östersjön.

”Händelsen i Östersjön utgör grund för att utöka och förstärka åtgärderna, men vi kan inte gå närmare in och kommentera enskilda åtgärder. För polisen handlar det om att bidra till att minska sårbarheten och säkra värden i en osäker situation”, säger beredskapschef Tone Vangen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera